Drie miljoen euro subsidie van provincie voor Maastrichtse instelling ten behoeve van grensoverschrijdend werken

Afbeelding: Getty Images

Het in Maastricht gevestigde Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility, afgekort ITEM, krijgt de komende vijf jaar drie miljoen euro subsidie van de provincie Limburg.

De aan de Maastricht University verbonden instelling heeft onder meer tot doel om door middel van wetenschappelijk onderzoek het vestigingsklimaat voor bedrijven in Limburg te verbeteren. Ook doet de instelling onderzoek naar grensoverschrijdend werken en ondernemen.

Anouk Bollen, directeur van ITEM, geeft een voorbeeld van wat haar instelling zoals doet. „Stel er wordt in Nederland een nieuwe wet ingevoerd, dan is het handig dat er ook even met de Duitsers of Belgen wordt overlegd of die wel uitvoerbaar is.

Het kan namelijk voorkomen dat je in België woont, maar in Nederland werkt. Dus dan val je onder meerdere rechtssystemen. Bijvoorbeeld met de nieuwe ambtenarenwet die per 1 januari ingaat. Die heeft gevolgen voor veel medewerkers van universiteiten en ziekenhuizen in de grensregio’ en hun sociale zekerheid.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen