Tennisster Demi Schuurs uitgeroepen tot ‘Dubbelspeler van het jaar’

Demi Schuurs (links) viel bij de uitreiking van de Tennis Awards van de KNLTB in de prijzen. Afbeelding: AFP

Bij de uitreiking van de KNLTB Tennis Awards 2019 is Demi Schuurs in de prijzen gevallen. De speelster uit Nieuwstadt kreeg de titel ‘Dubbelspeler van het Jaar’.

Daarmee sleepte Schuurs op de valreep van 2019 nog een prijs binnen. De dubbelspecialiste begon het jaar aan de zijde van Bethanie Mattek-Sands, maar die haakte al snel geblesseerd af waarna de Limburgse op zoek kon naar een nieuwe partner. Die vond ze in de persoon van Anna-Lena Groenefeld. Met de Duitse schopte Schuurs het tot vijf finales op de WTA-tour. Een toernooizege leverde het echter niet op.

Toch plaatste het duo zich voor de prestigieuze WTA Finals in het Chinese Shenzhen. Daar haalden Schuurs en Groenefeld de halve finale.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen