Uitgebrand busje in Leenderbos blijkt volgeladen met vaten drugsafval

Bron © ED

Afbeelding: Staatsbosbeheer

Een bezoeker van het Leenderbos heeft vrijdagmiddag een uitgebrand busje ontdekt middenin het natuurgebied. De brandweer zag later dat het busje vol stond met vaten drugsafval.

Vermoedelijk is er tussen de 2000 tot 3000 liter xtc-afval uit de vaten gelekt. De grond is dezelfde avond nog afgegraven om zo veel mogelijk schade aan de omgeving te beperken. Het bospad is voor de veiligheid tijdelijk afgesloten voor bezoekers. De totale schade wordt geschat op ruim tienduizend euro.

Staatsbosbeheer draait hier uiteindelijk voor op. Ze denken na over het afsluiten van de bospaden voor gemotoriseerd verkeer in het Leenderbos om meer dumpingen te voorkomen.

Begin deze week waren er door de politie ook lege drugsvaten ontdekt in een bosgebied van Staatsbosbeheer in Maarheeze. „Deze vaten waren gelukkig leeg en de schade was beperkt”, aldus Erik Schram van Staatsbosbeheer. „Je zult maar door die chemische troep lopen en het inademen samen met je hond of paard, dan ben je mooi bedankt”.

Door Pricilla Molle

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen