Maastrichtse Luca Meisters krijgt Hustinx Stimuleringsprijs 2019

Luca Meisters. Afbeelding: Humphrey van ‘t Hul

De 23-jarige film- en theaterregisseur Luca Meisters heeft vrijdagavond, tijdens de opening van festival Winternights in haar geboorteplaats Maastricht, de Hustinx Stimuleringsprijs 2019 in ontvangst mogen nemen.

Ze ontvangt de prijs voor het plan dat ze schreef voor haar film Nova,die ze hoopt komend jaar te gaan maken. Ook theatermaker Jelle Stiphout (Dordrecht, 1991) en cellist Paul Stavridis (Genk, 1990) vielen in de prijzen. Ze ontvangen ieder een geldbedrag van 2.500 euro. De prijzen werden voor de derde keer uitgereikt door Stichting Edmond Hustinx. De stichting heeft als doel jonge kunstenaars in alle disciplines een financieel te zetje geven.

Ook zaterdag vindt festival Winternights nog plaats. Het programma is te vinden op www.winternights.nl.

Door Paul Dolhain

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen