Brandweer rukt uit voor lichte stormschades in provincie

De brandweer in actie op de Sint Jozefslaan in Weert waar een zonnescherm kapot waaide. Afbeelding: De Limburger

Stevige windstoten hebben zaterdagmiddag en zondag plaatselijk voor wat stormschade gezorgd. Bomen op de weg en in Weert waaide een zonnescherm deels van een gevel.

Voor omgewaaide bomen is de brandweer zondagmorgen drie keer uitgerukt: twee keer in het zuiden van de provincie en een keer in het noorden. Zaterdagmiddag heeft de brandweer op de Sint Jozefslaan in Weert een ladderwagen ingezet omdat een los gewaaid zonnescherm van de gevel van een appartement dreigde te vallen. De brandweer een ladderwagen moeten inzetten om bij het balkon van de flat te komen. Ook is de brandweer zaterdag uitgerukt voor stormschade op de Echterbosbaan (N274) in Posterholt en waaide een boom op een donker fietspad op de Kempenweg in Weert.

Door Pieternel Kellenaers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roerdalen