LLTB neemt afstand van uitspraak over Jodenvervolging

Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, staat niet bekend om zijn zachtzinnigheid. Afbeelding: ANP

De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond is zeer verbolgen over de uitspraak van Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force. Die vergeleek de manier waarop de boeren worden behandeld met de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

,,Dit slaat helemaal nergens op. Hier nemen we afstand van”, zegt de LLTB op Twitter. ,,Dergelijke misplaatste uitspraken helpen de boer en tuinder niet verder.”

Van den Oever zei letterlijk: ,,75 jaar geleden hebben we ook gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt. Heden ten dage een schandvlek in de geschiedenis. Ik wil jullie deze spiegel voorhouden zodat jullie niet zeggen naderhand: wir haben es nicht gewusst.’’

Hij deed deze uitspraak vrijdag op het provinciehuis in Den Bosch waar het stikstofprobleem besproken werd. Verschillende politieke partijen namen onmiddellijk afstand van de woorden van de FDF-voorman. Die bleef echter bij zijn uitspraak.

Van den Oever riep eerder al dat hij politici op het provinciehuis ,,het liefst op het kanon zou laaien’. Ook plaatste hij een poll op Facebook met de vraag of het nodig was om CDA-Statenleden persoonlijk aan te pakken voor hun verraad.

Door Monique Evers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen