Benauwde maar verdiende zege voor BAL

Basketball Academie Limburg (BAL) won zaterdag opnieuw. Het pakte tegen Apollo in een uiterst spannende slotfase een verdiende maar zwaar bevochten 75-73 overwinning.

Door deze vijfde zege rukken de Weertenaren op naar een knappe zesde plaats maar wel met twee duels meer gespeeld dan nummer zeven Den Helder Suns dat zondag tegen Donar aantreedt.

Bijna perfect spel

BAL opende tegen Apollo ijzersterk. Met bijna perfect spel liep het binnen zeven minuten weg naar 23-7. Omdat de Amsterdamse opponent daarna erg fysiek en veel offensiever ging verdedigen strooide Apollo zand in de Limburgse aanval. De ontmoeting werd rommelig waarbij de gasten door veel persoonlijke fouten van BAL via de vrije worplijn bij rust tot 41-31 terugkwamen.

Na de pauze leek Apollo het meeste garen te spinnen bij het onveranderd rommelige spel, dat steeds vaker tot chaos op het veld leidde omdat de arbiters het duel slecht aanvoelden. Er werden maar liefst 59 persoonlijke fouten gefloten waardoor er 69 vrije worpen genoemen moesten worden. Van goed basketbal was daarom geen sprake meer. Apollo kwam bij 47-47 langszij, ging zelfs met 60-66 aan de leiding maar een nooit opgevend BAL had meer recht op de overwinning en beschikte in de slotfase over het meeste geluk.

Door Paul Vek

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen