Lintje voor stoppende postcommandant

Postcommandant Fons van Gompel is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Afbeelding: Ingrid Driessen.

‘Brandweermens’ Fons van Gompel (1963) is zaterdag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het brandweerkorps uit de gemeente Mook en Middelaar Koninklijk Onderscheiden. De Molenhoeker die tot 1 januari de functie van postcommandant bekleedt werd door burgemeester Willem Gradisen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Fons van Gompel werd in 1998 aspirant-brandwacht bij het korps in Mook en Middelaar. Ondanks het feit dat hij door zijn werk in UMC-Radboud in Nijmegen niet overdag beschikbaar was, groeide hij door naar een kaderfunctie in het korps. Als postcommandant heeft Fons van Gompel met name gewerkt aan het behouden en versterken van de relatie tussen de brandweerpost Mook en Middelaar en de inwoners, de verenigingen en het bedrijfsleven. Hij vond de lokale verankering van de brandweer erg belangrijk. Verder heeft hij zich sterk ingezet voor het werven van nieuwe aanwas bij de brandweer. De werving blijft hij voortzetten als hij vanaf 2020 een stapje terugdoet.

Burgemeester Gradisen benadrukte de herinneringen te blijven koesteren aan de reguliere overleggen met Fons van Gompel als postcommandant: ,,om de paar weken aan het eind van de dag spraken we elkaar over en weer bij. We deelden daarbij onze ervaringen en keken samen vooruit naar zaken die op de rol stonden.” Fons van Gompel kan worden gekenschetst als een brandweermens in hart en nieren die zijn werk als postcommandant heeft gedaan met groot enthousiasme, betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Hij heeft ruim 21 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van de gemeenschap van Mook en Middelaar en de omliggende gemeenten.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Mook en Middelaar