Man (18) aangehouden voor gewelddadige poging scooterdiefstal

Afbeelding: Politie

Een 18-jarige man uit Landgraaf is aangehouden voor een gewelddadige poging om een scooter te stelen. Hij is dinsdagochtend in zijn woonplaats gearresteerd.

De man wordt ervan verdacht dat hij op zaterdag 15 juni in Sittard met twee handlangers op gewelddadige wijze een scooter proberen te stelen. Een man werd daarbij mishandeld en zijn ernstige zieke vader werd bedreigd met een steekwapen.

In de Willem van Gelre-Gulikstraat in Sittard zag een bewoner rond half zes hoe een scooter van een bekende werd gestolen. Een van de daders sleepte de afgesloten scooter over de stoep langs de woning.

Sondevoeding

De bewoner, die ernstig ziek is, ging ondanks zijn sondevoeding achter de dief aan, maar kwam buiten ten val. De man was te zwak om op te staan en te ziek om te praten. Middels gebarentaal probeerde hij zijn zoon, die inmiddels ook naar buiten was gekomen, uit te leggen wat er was gebeurd. De zoon ging achter de daders aan, waarna een discussie ontstond en de zoon werd mishandeld. De vader werd ook nog eens met een mes bedreigd.

Na de komst van meerdere gealarmeerde buurtbewoners besloten de daders ervandoor te gaan. De scooter werd later teruggevonden in een brandgang.

Opsporing Verzocht

Beelden van het incident en van de verdachten werden eerder door de politie vrijgegeven en onlangs nog getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie heeft daarna veel tips ontvangen.

De zoektocht naar de andere twee verdachten duurt nog steeds voort.

Door Redactie
Sittard-Geleen