Oud-ziekenhuisdirecteur Ludo Jansen overleden

Ludo Jansen werd 71 jaar. Afbeelding: Peter Schols / archief De Limburger

Oud-ziekenhuisdirecteur Ludo Jansen (71) is na een kort ziekbed overleden.

Jansen was tien jaar lang bestuursvoorzitter van zorgstichting Orbis, de voorloper van Zuyderland. Daarvoor was hij directeur van een Rotterdamse havenwerkgeversorganisatie. Hij vertrok in 2009 bij Zuyderland, kort na de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis in Geleen, vanwege meningsverschillen over het te voeren beleid.

Na zijn vertrek zette Jansen zich jarenlang in voor het behoud van het Verschueren-orgel uit het vroegere Maaslandziekenhuis. Na de sloop bleef het monumentale instrument in de ziekenhuiskapel, maar raakte beschadigd bij een brand. De laatste missie van Ludo Jansen met de Stichting Behoud Frans Klooster is geslaagd: het gerestaureerde orgel krijgt komende zomer een plek in het stiltecentrum van nieuwe ziekenhuis, waar het geregeld bespeeld zal worden tijdens de zondagse diensten.

Lees ook: Orgel Franse Klooster gaat terug naar ziekenhuis

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen