Heerlense band Mt. Atlas neemt weer liveplaat op

Mt. Atlas tijdens hun show op Pinkpop. Afbeelding: Harry Heuts Photography

De Heerlense rockband Mt. Atlas neemt zondag 22 december een nieuwe liveplaat op, tijdens een concert in de Nieuwe Nor. Het is de tweede livesessie in de serie Wax Archives die wordt opgenomen.

De eerste Wax Archives-sessie vond plaats in de Oefenbunker in Landgraaf. De band die vorig jaar Nu of Nooit won en daardoor dit jaar Pinkpop mocht openen wil er een reprise van de Pinkpop-show van maken.

Gastoptredens

„We willen hét moment van ons Pinkpop-optreden, toen gastmuzikanten Ivo Rosbeek, Emil Sarcowicz en Che Snelting meespeelden, op plaat vastleggen. Zij zullen er zondag dus ook bij zijn”, vertelt gitarist Lars Ickenroth.

Onder de naam ‘The Curch of Atlas’ staat zondag ook de Belgische noiserockband Raketkanon op het programma. Deze band, die al eens eerder op de planken in Heerlen stond, is bezig met zijn afscheidstournee.

Kaarten voor de optredens die zondag 22 december vanaf 20.00 uur in de Nieuwe Nor plaatsvinden kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de avondkassa. De liveplaat, die op vinyl wordt uitgebracht en 10 euro kost, kan tijdens het kopen van een kaartje worden meebesteld.

Door Frank Benneker