‘Veel mensen willen in 2020 gaan sparen voor buffer’

Afbeelding: Getty Images

Ruim vier op de vijf Nederlanders hebben financiële goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Ze willen bijvoorbeeld gaan sparen om een buffer op te bouwen. Ook willen ze vaak minder onnodige uitgaven doen of wat zuiniger gaan leven.

Een en ander komt naar voren uit onderzoek van platform Wijzer in geldzaken, dat zich richt op financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Voor de studie werden ruim duizend Nederlanders ondervraagd.

Aan een buffer ontbreekt het nog vaak. Een op de drie ondervraagden zegt waarschijnlijk of zeker geen onverwachte uitgave van 2000 euro te kunnen opbrengen. Ruim een tiende heeft helemaal geen buffer om onverwachte uitgaven op te vangen. Hoe lager men is opgeleid, hoe minder vaak men een buffer heeft.

Besparen willen de meeste mensen doen op hun dagelijkse boodschappen. Ook aan winkelen en energie willen ze minder gaan uitgeven. Dat laatste kan bijvoorbeeld door over te stappen naar een andere leverancier. Volgens de onderzoekers geven jongeren (18-24 jaar) net als eind 2018 opvallend vaak aan te willen besparen op koffie halen en uit eten gaan.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen