Aanhoudende protesten in Hongkong zorgen voor sterke daling van winkelverkopen

Aanhoudende protesten in Hongkong. Afbeelding: EPA

De winkelverkopen in Hongkong zijn in november verder gekelderd. Toeristen mijden de eerder zo populaire winkelstad vanwege de aanhoudende protesten die ook in de winkelstraten chaos aanrichten.

De winkelverkopen daalden in november op jaarbasis met bijna 24 procent. Daarmee blijven winkeliers in rap tempo omzet verliezen. In oktober lagen de verkopen ook al bijna een kwart lager dan een jaar eerder. De zwakke cijfers over november zijn een teken aan de wand voor de winkelverkopen in december, normaal gesproken een belangrijke maand voor detailhandel, gezien de feestdagen.

Het aantal Chinese toeristen, goed voor het merendeel van het toerisme in Hongkong, daalde in november met 58 procent vergeleken met een jaar eerder. In totaal zakte het aantal toeristen in november tot onder de 3 miljoen. Dat is het laagste aantal sinds februari 2011.

Hongkong is al maandenlang het toneel van hevige protesten die vaak uitlopen op rellen. Veel inwoners gaan de straat op om te protesteren tegen de toenemende invloed van China. Volgens mediaberichten zou luxemerk Louis Vuitton inmiddels overwegen een van zijn winkels in Hongkong te sluiten in verband met alle onrust.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen