Luc Winants officieel burgemeester van Venray

Afbeelding: De Limburger

Luc Winants is dinsdag geïnstalleerd als burgemeester van Venray. Winants volgt Hans Gilissen op die vorige maand na tien jaar afscheid nam als burgemeester.

Winants was tot twee jaar geleden burgemeester van Brunssum. Hij vertrok uit eigen beweging omdat hij niet kon leven met de benoeming van Jo Palmen tot wethouder.

In de aanloop naar de installatie baarde de nieuwe burgemeester al opzien met uitspraken over de innovatieve agrarische sector in Venray. Uitspraken over een tweede Floriade die nodig zou zijn om deze sector in de schijnwerpers te zetten en zijn waardering voor de aanpak van de mestproblematiek in Venray, vielen niet bij iedereen in goede aarde. Milieugroepering Gezond Leefmilieu Venray vindt dat de nieuwe burgemeester eerst met haar had moeten praten voordat hij de loftrompet stak over de agrarische sector.

Lees ook: Luc Winants: Zuid-Limburger van geboorte, fan van Noord-Limburgse doen-mentaliteit

Gouverneur Theo Bovens memoreerde dat in Limburg vorig jaar vijftien sollicitatieprocedures voor een burgemeestersfunctie liepen. Bovens vindt dat bestuur en burgers elkaar meer moeten gaan vertrouwen en minder gaan wantrouwen. Volgens hem staat Winants dicht bij de burger. „Met Luc Winants heeft Venray in de roos geschoten”, aldus de gouverneur. Het besluit om op te stappen in Brunssum toont volgens Bovens aan dat Winants een burgemeester is met ruggengraat.

Lees ook: Scheidend burgemeester Hans Gilissen van Venray kan na drie jaar zijn broer weer zien

Door Jos Bouten

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venray