Doorbraak in onderzoek moord Martin Kok: grote crimineel (29) opgepakt in Turijn

Bron © AD

Afbeelding: ANP

In de buurt van de Italiaanse stad Turijn is een 29-jarige Let opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadblogger Martin Kok. Deze Aleksejs Rustanovs hield zich volgens de Italiaanse zender Sky schuil in een hotel in San Mauro Torinese.

Opvallend is dat Rustanovs zich in het hotel had geregistreerd onder de naam Christopher Hughes. Die voortvluchtige Schot wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de moord uit 2016. Hij zou zijn ingezet om Kok in de val te lokken in Laren. De oud-crimineel werd daar doodgeschoten bij een seksclub.

Rustanovs wordt volgens Italiaanse media beschouwd als de leider van een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugs- en wapenhandel.

De moord op Martin Kok is onderdeel van het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is.

‘Straatvechters’

Martin Kok werd in 2016 doodgeschoten bij een seksclub in Laren. De politie maakte eind vorig jaar bekend dat hij op die avond een afspraak had met Cristopher Hughes. Deze Schot maakt deel uit van een bende waarvan de leden regelmatig in Nederland verblijven. Ze zouden dan vooral rond Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven verblijven.

De bende rond de broers Gillespie is ontstaan in Ruthersglen, een arme buitenwijk van Glasgow. ,,Ze zijn extreem gevaarlijk, keiharde straatvechters”, meldde een woordvoerder van de politie in Opsporing Verzocht. ,,En ze lopen gewoon in Nederland rond, misschien. Ze hebben een heel kort lontje: als je tegen ze aanloopt in de kroeg, vinden ze dat al reden tot vechten. Dat kan dus iedereen overkomen.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen