Kort geding tegen Lorena Wiebes van de baan: renster blijft voorlopig bij Parkhotel-Valkenburg

Lorena Wiebes. © ANP

Het kort geding van wielerploeg Parkhotel Valkenburg tegen renster Lorena Wiebes is van de baan. Beide partijen hebben dinsdagavond alsnog een oplossing gevonden. Wiebes blijft voorlopig koersen in het shirt van Parkhotel Valkenburg.

Robin van der Kloor

„We hebben een akkoord bereikt, dat niemand tot tevredenheid zal stellen. Maar opgelost is opgelost”, zegt Jos van de Mortel, hoofdsponsor van de wielerploeg. De oplossing is erop gericht dat Wiebes, die weg wil bij Parkhotel Valkenburg maar een contract heeft tot eind 2021, voorlopig blijft rijden voor haar huidige werkgever.

„Zie het als een tijdelijk akkoord. Voorlopig rijdt ze voor ons, maar er kan een moment komen dat ze naar een andere ploeg gaat”, zegt Van de Mortel. „Haar contract wordt opengebroken en wordt nu gewerkt aan een nieuwe vaststellingsovereenkomst.” Details over dit contract kan Van de Mortel niet geven.

Geen kort geding

Met deze oplossing voorkomt de 20-jarige Wiebes dat ze volgens de regels van de UCI een half jaar niet mag koersen. „Ik ga er nu vanuit dat zij de voorjaarskoersen in ons shirt en op onze fiets rijdt”, aldus Van de Mortel. Mogelijk maakt de renster uit Mijdrecht later in het seizoen alsnog de overstap naar een andere ploeg.

Wiebes’ manager André Boskamp: „Beide partijen hebben water bij de wijn gedaan. We zijn er grotendeels uit, het gaat nu om de finesses.” Daarmee lijkt het kort geding van Parkhotel Valkenburg tegen de renster, dat donderdag gepland staat in Alkmaar, van de baan. Boskamp: „Ik wil voorkomen dat er een kort geding op het cv van Wiebes komt te staan.” Van de Mortel: „Niemand wil hier een slepend proces van maken.”

Nederlands kampioen Wiebes tekende vorig jaar een contract van drie jaar bij Parkhotel Valkenburg. Dit jaar stootte ze door naar de wereldtop en sloot het seizoen af als nummer één van de wereld. Ze wil weg bij de Nederlandse ploeg omdat ze ‘meer professionaliteit’ wil. Ook kan ze bij de grotere teams meer geld verdienen, maar dat is niet haar drijfveer, zegt haar manager. „Het gaat haar niet om het geld maar, ze wil zich verder ontwikkelen.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws