Vrijspraak geëist voor Maastrichtse verdachte havenbrand Herten

Bron © ANP

Afbeelding: ANP XTRA

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Roermond vrijspraak geëist voor een 32-jarige man uit Maastricht die werd verdacht van het in brand steken van een boot in de haven van Herten in 2014.

Dat het Openbaar Ministerie vrijspraak zou eisen was geen verrassing. De 32-jarige verdachte werd in 2015 al vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Hij had toen 66 dagen vastgezeten op verdenking van betrokkenheid bij de brand in Herten. Omdat de zaak al op zitting was geweest kon het OM de zaak niet meer seponeren. De kwestie moet daarom nu alsnog door de rechtbank worden afgedaan.

Asbest

De brand in de jachtwerf in Herten, waar vier boten in vlammen opgingen, ging vooraf aan drie andere havenbranden eind 2014 en begin 2015, in Ohé en Laak, Roermond en Wessem. Voor de brand in Ohé en Laak zijn inmiddels twee mannen veroordeeld en een derde is vrijgesproken. In deze zaak dient nog een hoger beroep.

Lees ook: Havenbaas vrijgesproken van branden in jachthaven

De havenbranden in Herten, Wessem en Roermond zijn nooit opgehelderd. Door de brand in Roermond werd asbest verspreid over een groot deel van de stad, waarbij voor miljoenen schade werd veroorzaakt.

Uitspraak volgt over twee weken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen