Bij MVV weggestuurde Gunst maakt seizoen af bij Roda

Gunst (rechts) in zijn tijd bij MVV. Afbeelding: Pro Shots -Remko Kool

Maxime Gunst maakt het seizoen af bij Roda JC. De 27-jarige verdediger tekent in Kerkrade een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Roda hoopt Gunst zondag al in te kunnen zetten. Dan speelt de ploeg in eigen huis de derby tegen diens vorige werkgever MVV.

Oude bekende

Gunst is een oude bekende van coach Jean-Paul de Jong, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Eindhoven. De Belg moet de problemen oplossen die zijn ontstaan op de linksbackpositie. Eerste keuze Mitchel Keulen is al bijna het hele seizoen geblesseerd. Uit nood werden daarom Timothy Durwael (rechtsback), Roshon van Eijma en Yann Bisseck (beiden centrale verdedigers) al op die positie geposteerd.

Conflict

Maxime Gunst stond begin dit seizoen nog onder contract bij MVV, maar werd daar weggestuurd na een conflict. De Maastrichtse club beschuldigde hem en zijn teamgenoot Pieter Nys ervan dat ze een opstand wilden ontketenen tegen trainer Fuat Usta. De contracten van beide spelers werden in de loop van de eerste seizoenshelft ontbonden. Gunst trainde al een poos mee bij Roda. Vorige week zondag speelde hij 45 minuten mee in een oefenwedstrijd tegen KVC Westerlo.

Door Jimmy Leenders

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu