Zwaargewonde door ontploffend vuurwerk in Born, drie arrestaties

Een persoon is zaterdag aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt door vermoedelijk exploderend vuurwerk. Dat gebeurde in een garage bij een woning in Born.

De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Explosievenspecialisten van de politie zijn ingeschakeld om de woning aan de Heierweg te onderzoeken. Mogelijk ligt daar nog meer vuurwerk.

Volgens de politie is er geen brand in het pand ontstaan. Vermoedelijk is er een ontploffing geweest.

Drie arrestaties

De politie heeft na de explosie twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval. Het drietal bevond zich in de woning. Maar wat ze daar deden en wat hun relatie met de gewonde is, kon een woordvoerster van de politie niet zeggen.

Zwaargewonde door ontploffend vuurwerk in Born, drie arrestaties
Hulpdiensten bij de woning in Born. Foto: Track 88
Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen