Akkefietje na derby tussen MVV-coach Usta en oud-MVV’er Gunst

MVV-coach Fuat Usta en Roda-speler Maxime Gunst. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Na afloop van de derby tussen Roda JC en MVV (2-2) was er in de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion nog een opvallend akkefietje.

MVV-coach Fuat Usta liep in het voorbijgaan met zijn schouder tegen oud-speler Maxime Gunst op. Gunst werd een paar maanden geleden weggestuurd bij MVV omdat het bestuur van de club hem ervan beschuldigde een opstand te beramen tegen Usta.

Lees ook: Burgemeester: ‘Kleine groep Roda-fans verpest het voor de rest’

Na zijn vertrek uit Maastricht vond de Belgische verdediger onderdak bij Roda JC. Uitgerekend tegen MVV maakte hij zondagmiddag zijn debuut. Na de schouderduw beet een medewerker van Roda Usta toe dat hij ‘ook normaal kon doen’.

Lees ook: MVV gooit derbyzege op Roda weg in spectaculaire slotminuten

De trainer van MVV wilde na afloop niets over het akkefietje kwijt. Gunst, die door andere ex-ploeggenoten overigens wel hartelijk werd begroet, hield het erbij dat ‘dit aantoont hoe sommige mensen in elkaar steken’.

Lees ook: Derby Roda - MVV kwartier stilgelegd vanwege vuurwerk: rookwolken in stadion

Door Jimmy Leenders

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen