GroenLinks: ‘plan vuurwerkverbod uitwerken voor Sittard-Geleen’

Afbeelding: ANP

Coalitiepartij GroenLinks bereidt een motie voor om B en W van Sittard-Geleen op te dragen de overlast door vuurwerk aan te pakken.

De partij zoekt steun voor de motie om het college op te dragen met een plan te komen om bijvoorbeeld ‘vuurwerkvrij zones in te stellen’. Daarin moet ook „de haalbaarheid van een algeheel vuurwerkverbod worden uitgewerkt”. GroenLinks nodigt andere partijen uit de motie mee in te dienen en is bereid die tekstueel nog aan te passen om tot ‘een zo breed mogelijk gedragen motie te komen’. In diverse gemeentes, maar ook landelijk, buigt de politiek zich momenteel over de vraag hoe om te gaan met vuurwerk.

Door Erwin Schmidt

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen