Arrestaties in Iran in verband met crash Boeing

Afbeelding: AFP

In Iran zijn arrestaties verricht van mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij het per ongeluk neerhalen van het Oekraïens passagiersvliegtuig vorige week. Dat meldt een Iraanse justitiewoordvoerder.

Over het aantal arrestanten en hun identiteit zijn geen mededelingen gedaan. De Iraanse president Hassan Rohani zei op de Iraanse televisie dat ,,één persoon niet alleen verantwoordelijk kan zijn voor de vliegtuigcrash”. Hij herhaalde dat de alle betrokkenen zullen worden gestraft.

Lees ook: Eerbetoon Iraanse media aan alle slachtoffers vliegtuigcrash: ‘Onvergeeflijk’

Rohani noemde de ramp een onvergeeflijke fout. Bij de crash van de Boeing 737-800 kwamen alle 176 inzittenden om het leven.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen