Drietal vuurwerkexplosie in Born is vrij, maar wel nog verdachte

De drie personen die zaterdagavond zijn aangehouden na een explosie van zwaar illegaal vuurwerk in een woning aan de Heirweg in Born, zijn vrijgelaten. Het drietal blijft wel als verdachte aangemerkt.

Het gaat om een 61-jarige man uit het Belgische Riemst, een 41-jarige man uit Sittard en een 38-jarige vrouw uit Sittard. De drie zullen nog nader worden verhoord, aldus het Openbaar Ministerie. Een 38-jarige man met onbekende woonplaats raakte bij de vuurwerkexplosie zwaargewond. Hij is buiten levensgevaar, maar ligt nog in het ziekenhuis. Hij wordt ook aangemerkt als verdachte.

Lees ook: Meer dan 30 kilo zwaar vuurwerk en vuurwapens gevonden na explosie in Born

Illegaal

Na de explosie trof de politie in de garage bij de woning ruim dertig kilo zwaar illegaal vuurwerk aan, waaronder cobra’s. Dat wordt gezien als het gevaarlijkste illegale vuurwerk dat in omloop is.

Ook nam de politie enkele vuurwapens in beslag. Die worden nader geïnventariseerd.

Door Sjak Planthof

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen