Agent zwaar mishandeld bij inval hennepplantage

Afbeelding: Mitchell Giebels

Een agent is dinsdagmiddag zwaar mishandeld bij een inval in een flat in Geleen-Zuid.

De politie viel rond 13.30 uur binnen vanwege een hennepplantage in een van de Wagenaarflats bij winkelcentrum Zuidhof. In de woning waren vier mannen aanwezig. Een van hen sloeg volgens de politie een agent meermaals in het gezicht. De agent raakte daarbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Ziekenhuisopname bleek niet nodig te zijn.

Ook een tweede agent raakte gewond. Twee mannen, onder wie de man die de klappen uitdeelde, zijn inmiddels aangehouden. Het gaat om een inwoner van Geleen en een 40-jarige man uit Heerlen.

Na de mishandeling werd versterking opgeroepen. Meerdere gewapende eenheden rukten uit om assistentie te verlenen.

Agent zwaar mishandeld bij inval hennepplantage
Foto: Mitchell Giebels

Minstens twintig politievoertuigen, van patrouillewagens tot motoren en busjes snelden naar de galerijflat. De omgeving werd afgezet en in groepjes zochten agenten diverse verdiepingen af. Het incident vond plaats in een woning bijna helemaal bovenin op de elfde verdieping.

Het politieoptreden trok veel bekijks, onder meer van winkelend publiek dat op de commotie afkwam. De meeste omstanders hadden niets van het incident zelf meegekregen. Een enkeling was getuige geweest van het afvoeren van een verdachte.

Bewoners van de flat waren massaal uit hun woningen gekomen, en hingen over de balustraden. Ook zij wisten niet wat er precies was gebeurd. „Ik zag al die politiewagens op de flat afkomen. Maar wat er hier boven in het gebouw is gebeurd, weet ik ook niet”, zo vertelde een vrouw vanaf de eerste verdieping.

Agent zwaar mishandeld bij inval hennepplantage
Foto: Mitchell Giebels
Agent zwaar mishandeld bij inval hennepplantage
Foto: Mithcell Giebels
Door Geertjan Claessens en Erwin Schmidt

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →