Man uit Hulsberg langer vast voor bedreiging

Afbeelding: ANP

Eric L. uit Hulsberg blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechtbank bepaald nadat hij dinsdag is voorgeleid.

De man werd vrijdagavond opgepakt na een inval in zijn woning. Dat gebeurde volgens justitie op verdenking van bedreiging tegen meerdere personen. Wie hij bedreigd zou hebben en op welke manier is onduidelijk.

De zaak heeft niets te maken met zijn aanhouding eind 2016, zegt justitie. Toen werd L. verdacht van bedreiging van toenmalig burgemeester Krewinkel van Heerlen via een brief met explosieven. L. werd daarvoor uiteindelijk niet vervolgd, omdat niet bewezen kon worden dat de bombrief aan Krewinkel van hem afkomstig was.

L. beweerde zelf in deze kwestie in de val te zijn gelokt door iemand met wie hij financieel in de clinch lag en die een valse getuigenis zou hebben afgelegd.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen