Kamerdebat over cyberhack UM

Er is voldoende steun voor een Kamerdebat over de cyberaanval op de UM. Afbeelding: Loraine Bodewes

Er komt op korte termijn een Kamerdebat over de cyberhack die de Universiteit Maastricht vlak voor kerst heeft getroffen.

Dennis Wiersma van de VVD had daar om gevraagd en voldoende steun gekregen van de overige regeringsfracties en PVV en DENK. Wanneer het Kamerdebat plaatsvindt is nog niet bekend.

Lees ook: Goed voorbereide hackers tegen UM: ‘Sorry, dit is puur zakelijk’

De liberaal stelde eind vorig jaar samen met VVD-kamerlid Chantal Nijkerken-De Haan uit Beekdaelen kritische Kamervragen aan Minister van Engelshoven van Onderwijs. Ze wilden weten wat er nou precies was gebeurd, wat de gevolgen daarvan zijn, in hoeverre een goed backupsysteem niet ook gewoon een onderdeel zou moeten zijn van de reguliere beveiligingsprocessen. En uiteraard wilden ze weten of er losgeld was betaald en of de minister betrokken is geweest bij het besluit om dat wel of niet te doen.

Lees ook: Wie krijgt het losgeld van de Universiteit Maastricht?

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen