Julia uit Molenhoek woont als antikraker in Jachtslot Mookerheide

Julia in ‘haar’ jachtslot: ‘Wonen in een bron van geschiedenis en verhalen, van kunst, cultuur en natuur.’ Afbeelding: Laurens Eggen

Een aftands huis en elk moment er uitgezet kunnen worden. Daar denk je al gauw aan bij antikraak wonen. Vier Limburgers vertellen over de zonnige kant van ‘flex-wonen’. Zoals Julia uit Molenhoek, die in Jachtslot Mookerheide woont.

„Om je uit de droom te helpen... ik woon niet in het héle jachtslot uit 1905, maar in een appartement in het gebouw. Ik heb hier mijn eigen tuin en ingang. Toch kan ik ook het slot zelf binnen, om een oogje in het zeil te houden.”

„Het mooiste plekje is natuurlijk de torenkamer. Ik ben hier terechtgekomen, doordat ik graag boswachter wil worden. Ik heb Natuurmonumenten gevraagd of ze een plek voor me hadden om werkervaring op te doen. Die hadden ze, op de Mookerheide.”

Lees hier het hele verhaal van Julia en drie andere Limburgse antikrakers.

Door hanneke Drohm

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Mook en Middelaar
  1. De artikels worden geladen...