Jonge dj Pieter Gabriel maakt openingsmuziek songfestival

Bron © AD

Afbeelding: ANP Kippa

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft dj-talent Pieter Gabriel gevraagd een muziektrack te produceren voor de finaledag op 16 mei. Uitvoerend producent Sietse Bakker meldde dat tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De pas 15-jarige Gabriel werkt hiervoor samen met producer Eric van Tijn. De muziek zal te horen zijn tijdens de vlaggenparade op de finaledag van het liedjesfestijn.

„De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren”, aldus Bakker. „Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen.”

Gabriel vindt het „een hoogtepunt” in zijn nog korte carrière. Al op achtjarige leeftijd trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 verscheen zijn debuutsingle.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen