Malaise Roda duurt voort: al tien wedstrijden zonder zege

  • Jonas Arweiler staat klaar om Utrecht vanaf 11 meter naar 1-1 te schieten.
Roda JC blijft maar ploeteren in de eerste divisie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht ging de ploeg van Jean-Paul de Jong maandagavond met 2-1 onderuit.

Roda, dat zestiende staat op de ranglijst, is nu al tien wedstrijden op rij zonder overwinning. De laatste keer dat de club uit Kerkrade nog eens drie punten wist te pakken was in oktober vorig jaar.

Rösch
De eerste helft in Utrecht had iets weg van een trainingspartij. Aanvankelijk kabbelde het spel voort, totdat Jong Utrecht na dik twintig minuten spelen wat dreigender werd. Een inzet van Maddy zeilde naast, een schot van Arweiler werd gekeerd door doelman Muyters. Toch was het Roda dat uit het niets op voorsprong kwam. Rösch reageerde attent op een voorzet van Alberg en knikte van dichtbij binnen: 0-1.

Strafschop
Na de pauze greep Jong Utrecht opnieuw het initiatief. De ploeg van René Hake kwam ook al snel op gelijke hoogte. Roda-middenvelder Klaasen kegelde een speler van de beloften omver in de zestien meter, spits Arweiler benutte vervolgens de toegekende strafschop: 1-1. Na de gelijkmaker bleef Jong Utrecht de betere ploeg. Hilterman was twintig minuten voor tijd dicht bij de 2-1, maar mikte net naast. Een minuut later was de invaller scherper, de volgende voorzet werkte hij wel binnen: 2-1. Bijna tekende Hilterman ook nog voor de 3-1, maar zijn kopbal werd goed gepareerd door Muyters. Een volgend doelpunt van de spits werd afgekeurd wegens buitenspel.

Robert Klaasen had in de blessuretijd nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn vrije trap werd door doelman Houweling uit het doel geranseld.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen