Twaalf mannen schoppen en slaan autobestuurder en nemen zijn BMW mee in Eindhoven

Bron © ED

Grote groep schopt en slaat autobestuurder als hij uitstapt in Eindhoven en neemt zijn BMW mee. De politie doet onderzoek. Afbeelding: Bert Jansen

Een grote groep van zo’n twaalf personen heeft zondagnacht met geweld een bestuurder op de Geert Grootestraat in Eindhoven van zijn auto beroofd. Ze schopten en sloegen het slachtoffer op het moment dat hij uit zijn auto stapte.

Het slachtoffer reed zondagnacht samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. Volgens de politie stond daar een grote groep te wachten. Op het moment dat de inzittenden van de auto uitstapten, werd er vanuit het niets hard geslagen en geschopt.

Ontsnapping

Een paar mannen trok aan de jas van het slachtoffer. Hij kon die uitdoen en op die manier ontkomen aan de agressieve overval. Hij wist samen met zijn vriend al rennend zich in veiligheid te brengen en te ontsnappen. Getuigen worden gezocht. Het is niet bekend of iemand gewond raakte.

De auto, een BMW type 318i, werd meegenomen door de overvallers. Maandag werd deze teruggevonden op het Science Park in Son en Breugel.

,,De groep was behoorlijk omvangrijk te noemen met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar oud met een getint uiterlijk”, meldt de politie.

Door Erik Luiten