Groepje lijmsnuivers veroorzaakte overlast op azc Overloon

Na de melding kwam een grote hulpverleningsactie op gang vrijdag bij azc Overloon. Afbeelding: SK-Media

Een groepje van vijf lijmsnuivers heeft er vorige week voor gezorgd dat een aantal asielzoekers van het azc in Overloon niet goed werd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De twee initiatiefnemers van het groepje zijn overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. De drie anderen blijven in Overloon.

Lees ook: Vijftien jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

Vorige week werd al bekend dat lijm de boosdoener was. Nu is ook duidelijk dat het om het snuiven van lijm ging waardoor er een gifwolkje vrijkwam in de ruimte in het azc. Hoe dat precies gebeurde, is niet duidelijk.

De lijmgeur zorgde vervolgens voor overlast. Brandweer, GGD en ambulances haastten zich naar het centrum aan de Stevensbeekseweg. Uiteindelijk werden twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Na het luchten van de ruimte waar de problemen ontstonden kon gewoon iedereen weer naar binnen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen