Groepje lijmsnuivers veroorzaakte overlast op azc Overloon

Bron © De Gelderlander

Na de melding kwam een grote hulpverleningsactie op gang vrijdag bij azc Overloon. Afbeelding: SK-Media

Een groepje van vijf lijmsnuivers heeft er vorige week voor gezorgd dat een aantal asielzoekers van het azc in Overloon niet goed werd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De twee initiatiefnemers van het groepje zijn overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. De drie anderen blijven in Overloon.

Lees ook: Vijftien jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

Vorige week werd al bekend dat lijm de boosdoener was. Nu is ook duidelijk dat het om het snuiven van lijm ging waardoor er een gifwolkje vrijkwam in de ruimte in het azc. Hoe dat precies gebeurde, is niet duidelijk.

De lijmgeur zorgde vervolgens voor overlast. Brandweer, GGD en ambulances haastten zich naar het centrum aan de Stevensbeekseweg. Uiteindelijk werden twee mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Na het luchten van de ruimte waar de problemen ontstonden kon gewoon iedereen weer naar binnen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen