Potentieel dodelijk coronavirus duikt op in de VS

Bron © AD

Op vliegvelden vinden inmiddels met warmtemeters controles plaats op het virus, zoals hier in de Indiase stad Calcutta. Afbeelding: AFP

Het coronavirus heeft nu ook in de VS de kop opgestoken. Bij een man die vanuit China naar de Amerikaanse stad Seattle was gereisd werd de longaandoening vastgesteld.

Dat meldde de Amerikaanse organisatie voor ziektecontrole en preventie CDC dinsdag. De CDC begon vorige week op drie Amerikaanse luchthavens met het screenen van reizigers uit China op aanwezigheid van het virus dat voor het eerst werd aangetoond in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels zijn er honderden gevallen in China en is de aandoening ook vastgesteld bij mensen in Zuid-Korea, Thailand, Taiwan en Japan.

Het coronavirus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen