Toyota en Honda roepen miljoenen auto’s terug om airbagprobleem

Bron © ad

Afbeelding: EPA

Toyota en Honda roepen miljoenen voertuigen terug vanwege problemen met de airbags. Bij Toyota gaat het wereldwijd om 3,4 miljoen auto’s, Honda laat weten dat 2,4 miljoen voertuigen in de VS worden teruggehaald.

De Amerikaanse versie van de Toyota Corolla (2011-2019) en ook de Matrix (2011-2013), Avalon (2012-2018) en de Avalon hybride modellen (2013-2018) hebben airbags aan boord die door een elektronische storing mogelijk niet werken tijdens een ongeluk.

De voertuigen hebben een elektronisch apparaat aan boord dat onvoldoende bescherming biedt tegen elektrische ruis die kan optreden tijdens ongevallen. Dat kan leiden tot het onvolledig of niet uitklappen van de airbags. De terugroepactie heeft geen betrekking op Corolla’s die in Europa zijn verkocht.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen