Acht woningen aan de Doolingsbemden in Grubbenvorst tegen de vlakte

Bewoners van acht huurwoningen in Grubbenvorst moeten verhuizen. Afbeelding: Lex van Lieshout

Wonen Limburg gaat acht verouderde woningen aan de Doolingsbemden in Grubbenvorst slopen. De muren en plafonds van deze huizen uit 1975 zitten vol met scheuren.

De scheurvorming is niet te stoppen. Ook voldoen de woningen niet meer aan de eisen van deze tijd. Vandaar dat de acht huurders van deze huizen dinsdag tijdens een informatieavond te horen hebben gekregen dat ze moeten verkassen. Uiterlijk 1 januari van het volgend jaar moeten alle bewoners een nieuw adres hebben.

Deze mensen krijgen voorrang op andere woningzoekenden bij het toewijzen van een nieuw huurhuis. Als de acht huizen gesloopt zijn, worden op de vrijgekomen plek acht tot tien nieuwe, duurzame woningen gebouwd. Bewoners van de bestaande huizen mogen ook in zo’n nieuwbouwhuis trekken als ze dat willen. Het is echter nog niet bekend hoe die eruit komen te zien.

Door Angela Janssens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas