Woning en loods in Echt op slot na grote vangst hennep en chemicaliën

Afbeelding: PersGroep

Een woning en loods in Echt gaan voor ruime tijd op slot vanwege de vondst van een grote hoeveelheid hennep en chemicaliën.

Burgemeester Jos Hessels heeft de woning voor drie maanden gesloten. De loods mag gedurende een jaar niet worden gebruikt.

In het huis aan de Herderstraat werd op 4 december vorig jaar een recent geoogste hennepplantage ontdekt. De plantage bestond uit 866 plantenpotten, Tevens werden er 28,9 kilo henneptoppen aangetroffen die lagen te drogen. Niemand mag de woning en het bijbehorende erf tot en met 23 april betreden.

Chemische attributen

In een loods aan de Hekbergerweg in Echt werd 20 september vorig jaar een grote hoeveelheid chemische attributen gevonden: 5 liter GHB, 40 liter zwavelzuur, 156 liter Methanol, 4 liter Benzaldeyde, 8 liter amfetamine residu, 500 gram gootsteenonstopper, 4 kookbollen met een inhoud van 200 liter, 3 branders en 5 koelers. De gemeente houdt de loods tot 23 januari volgend jaar gesloten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren