Drie doden bij woningbrand in Duiven, recherche doet onderzoek

Afbeelding: AD/Jordi Deckerf/Eastview media

Bij een brand in een woning in Duiven (Gelderland) zijn vrijdagochtend drie personen overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Even na 08.00 uur werd groot alarm geslagen bij het huis, nadat een voorbijganger de brand had opgemerkt. Buren hebben nog geprobeerd de bewoners te wekken. De brandweer rukte massaal uit met vier bluswagens en een hoogwerker. Ook een traumahelikopter kwam in actie.

Omstanders melden dat de brandweer rond 08.30 uur iemand uit de woning heeft gehaald en dat nog werd gezocht naar andere personen die mogelijk in de woning aanwezig waren. De politie meldde binnen een half uur het overlijden van de twee slachtoffers. Om 10.00 uur is een derde persoon in het huis gevonden.

De brandweer is massaal uitgerukt met vier bluswagens en een hoogwerker. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven. Ook een traumahelikopter is uitgerukt. Over de oorzaak van de brand in de vrijstaande woning in het buitengebied van Duiven is niets bekend.

Brand meester

De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven. De oorzaak van de brand in de vrijstaande woning in het Duivense buitengebied is niet bekend. De politie brengt via Facebook de familie en nabestaanden haar medeleven over. Er wordt onderzoek naar de oorzaak gedaan.

De politie verwacht niet meer slachtoffers in de woning aan te zullen treffen. Volgens een buurman zou er een echtpaar in het getroffen pand wonen. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers, dus ook niet of het gaat om de bewoners.

Door Redactie