MVV kan niet stunten op de Vijverberg

Leeroy Owusu zet De Graafschap op een 2-0 voorsprong. Afbeelding: Pro Shots -Paul Meima

MVV heeft niet kunnen stunten bij titelkandidaat De Graafschap. De Maastrichtenaren lieten zich na de aftrap van beide helften overrompelen, vochten zich telkens terug, maar bleven met lege handen achter: 3-2.

MVV begon uiterst slap aan het duel op de Vijverberg. Na drie minuten mocht Van Mieghem de hoek op zijn gemak uitzoeken, na een aanval waarbij de Maastrichtse verdedigers machteloos toekeken: 1-0. En tien minuten later was het opnieuw raak, op identieke wijze. De MVV’ers werden dol getikt, Owusu was de beul van dienst: 2-0.

Lees ook: MVV slaapwandelend de kleedkamer uit

Het leek een lange avond te worden voor trainer Fuat Usta en co, maar uit het niets deed zijn ploeg onmiddellijk iets terug. Na goed doorzetten van Goppel frommelde Van den Hurk zijn tiende competitietreffer in het doel: 2-1.

Reflex

Na het stormachtige begin luwde het tempo en kreeg het spel van MVV wat meer kleur. Van den Hurk kreeg een riante kans om de gelijkmaker binnen te koppen, maar hij stuitte op een reflex van doelman Jurjus. Ook Schroijen zelf was dichtbij de 2-2, maar faalde.

Usta stuurde in de tweede helft Balikwisha naar het front, voor Schroijen. Maar opnieuw liet MVV zich overrompelen door de Superboeren. Na amper twintig seconden liep Nijland de bal binnen: 3-1. Maar weer vochten de Maastrichtenaren zich terug. Na uur spelen scoorde Holtby de 3-2, na een assist van de sterk spelende Van den Hurk. MVV was in een slotoffensief nog dreigend, maar wist de gelijkmaker niet meer af te dwingen.

Bekijk hier nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #23. Video: De Limburger

Door Roel Wiche

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen