Medaille voor de CarnavalsBob

Afbeelding: ANP

De jaarlijkse CarnavalsBob campagne gaat maandag van start.

Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen.

De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie alcoholcontroles uit.

Medaille

De nuchtere automobilist wordt beloond met een Bob-medaille. De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes willen op positieve wijze laten zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers.

Gedeputeerde Verkeersveiligheid Carla Brugman (voorzitter ROVL) voegt toe: „De campagne ‘Bob, ook met carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen streven we naar nul verkeersslachtoffers.”

Door Redactie
Beek