LVK doet op elfstedentocht Meerssen aan

Duo X-Elle treedt zaterdag 25 januari op in Meerssen bij het 44 jarig jubileum van het LVK. Afbeelding: Loraine Bodewes

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer bestaat 4 x 11 jaar. Met een podiumwagen worden dit weekend elf plaatsen aangedaan voor optredens door LVK-winnaars. Meerssen is zaterdag 25 januari ook uitgekozen als halteplaats.

Meerssen is aangedragen door cv de Aanhawwersj. Het LVK-bestuur draait rond het middaguur de Markt op met het mobiele podium, nadat eerder op de dag Guttecoven is bezocht. Oud LVK-winnaar Leon Volders en meervoudig LVK-finalist Duo X-Elle zullen optredens verzorgen tot circa 13.00 uur.

Het LVK zal bovendien een jubileum-onderscheiding uitreiken aan diegene die op voordracht van de Aanhawwersj zich in de afgelopen 44 jaar in Meerssen bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de ‘vastelaovesmuziek’.

Na afloop trekt de LVK-caravaan verder naar de andere plaatsen in Limburg die zijn aangewezen voor de zaterdag, zoals Hulsberg, Geleen, Urmond en Heel.

Door Sjak Planthof

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Meerssen