Woning in Maastricht en Heuvelland afgelopen jaar 5,9 procent duurder

Afbeelding: ANP

In de regio Maastricht en Heuvelland steeg de woningprijs afgelopen jaar met 5,9 procent. In heel Limburg lag de gemiddelde prijsstijging van woningen op 6,4 procent, blijkt uit cijfers van Woonpleinlimburg.nl.

Woningmarktdeskundige Leo van de Pas zegt det dat de stijging van de huizenprijzen voor een deel wordt veroorzaakt doordat de verkoop van relatief dure woningtypes, zoals vrijstaande huizen, stabiel is gebleven in 2019. Daarentegen nam het aantal verkochte appartementen af. „Dat vertaalt zich dan ook in een hogere gemiddelde verkoopprijs.”

243.922 euro

Gemiddeld werd er door Limburgse huizenkopers in 2019 voor een woning 243.922 euro neergeteld. Limburg is daarmee een van de goedkopere provincies om een huis te kopen. Alleen in Zeeland, Drenthe, Friesland en Groningen gingen de huizen voor minder ‘over de toonbank’. De duurste provincie voor huizenkopers is Noord-Holland. Daar moet gemiddeld 396.600 euro worden betaald voor een woning.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Eijsden-Margraten