Zware aardbeving in Zuidoost-Turkije: 14 doden en 315 gewonden

Bron © AD

Reddingswerkers bij een ingestort gebouw in de Turkse provincie Elazig. Afbeelding: AD/Reuters

Het zuidoosten van Turkije is vanavond getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum lag zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep en 750 kilometer ten oosten van Ankara. .

Er zijn minstens veertien mensen omgekomen door de beving. Ook raakten er zeker 315 mensen gewond en liggen er waarschijnlijk nog mensen onder het puin. Door de beving beschadigden namelijk vele gebouwen.

Volgens het European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) vond de beving plaats op een diepte van 15 kilometer met het epicentrum in de provincie Elazig. In de regio waren ook meerdere naschokken, met een kracht van tussen de 3.3 en 5.4. In die provincie kwamen 3 mensen om het leven, meldde gouverneur Cetin Oktay, en raakten minstens 225 mensen gewond. Zijn collega Aydin Barus meldde 5 doden in de provincie Malatya en zeker 90 gewonden.

Op Twitter circuleren meerdere filmpjes en foto’s van de gevolgen van de beving, waaronder ingestorte gebouwen. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu bevestigde minder dan een uur na de beving dat er onder andere in de stad Sivrice verschillende gebouwen beschadigd waren. In de stad Maden, in Elazig, stortte een gebouw van meerdere verdiepingen in. Hulpdiensten zoeken er volgens minister Soylu tussen het puin naar overlevenden. Het gaat volgens een lokale bestuurder om meerdere mensen.

Turkse hulporganisaties laten weten medewerkers naar het getroffen gebied te sturen.

Door Redactie