Darfalou nu al goud waard voor VVV: winnende goal bij RKC

Afbeelding: Orange Pictures

VVV heeft bij RKC een heel kostbare driepunter over de streep getrokken: 1-2. Na de snelle voorsprong van de thuisploeg waren het Opoku en Darfalou - met zijn eerste goal in Venlose dienst - die goud waard bleken voor VVV.

Beide ploegen begonnen timide aan de wedstrijd. VVV had veel balbezit en leek de wedstrijd naar zich toe te willen trekken. Maar het was RKC dat na een kwartier op voorsprong kwam. Een Waalwijkse aanval leek afgeslagen toen Emil Hansson de bal van buiten het strafschopgebied vol op de slof nam: 1-0.

Lees ook: Feest in kleedkamer VVV na winst op RKC: De Toreador knalt uit de gettoblaster

Ook daarna bleef VVV voetballen, maar koos de ploeg te vaak voor de makkelijke, hoge bal. De lange verdedigers van de thuisploeg wisten daar wel raad mee. Op slag van rust kreeg VVV echter alsnog leuk loon naar werken met de twee beste kansen van de eerste helft. Peter van Ooijen (kopbal) en Jerome Sinclair (schot uit de draai) kwamen echter niet voorbij RKC-goalie Etienne Vaessen.

Na de pauze bleef VVV de gevaarlijkere ploeg. Oussama Darfalou en invaller John Yeboah kregen kansen. De huurling van Vitesse schoot over en Yeboah kreeg de bal tot twee keer toe niet voorbij Vaessen in het Waalwijkse doel. RKC beperkte zich tot counteren. Ook in de 74ste minuut was Yeboah weer dicht bij een goal, maar dit keer werd zijn inzet geblokt. Twee minuten later werd de Venlose dadendrang dan toch beloond. Johnatan Opoku zorgde met een frommelgoal voor de verdiende 1-1. De gelijkmaker gaf VVV vleugels. Zes minuten er na was het Darfalou die ijskoud de 1-2 maakte uit een Venlose counter.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Door Hans Straus

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen