Donar weer twee maten te groot voor BAL

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Basketball Academie Limburg (BAL) had voor de derde maal binnen acht weken geen enkele vat op het Groningse Donar dat de Weertenaren een enorm pak slaag gaf: 48-97.

Zonder de geblesseerde spelers Elay Wirjo en Ivan Simic maar met een teruggekeerde Nathillio Vrede bedroeg de achterstand na vijf minuten al 3-15. Vooral voor de pauze had BAL enorme moeite om vanuit de bucket te scoren.

Balverlies en te veel gemiste layups, gekoppeld aan sterk defensief werk van de Groningers zorgden voor een bedroevend schotpercentage van twaalf procent tweepunters voor de thuisploeg. Donar stelde daar 65% tegenover en hoefde daarvoor niet eens diep te gaan.

Na een 21-44 ruststand herstelde BAL zich weliswaar iets, leed het vooral minder balverlies maar zag ook dat Donar zich meer inspande dan voor rust. Met speels gemak buitten de gasten het enorme klassenverschil uit. De kloof was na drie kwarten al bijna veertig punten (32-71) waarna de marge in de slotfase stabiel bleef. Trey Burch-Manning was met zestien punten de productiefste man bij BAL.

Door Paul Vek