Wonder na aardbeving Turkije: moeder en baby na 28 uur levend uit puin gehaald

Bron © AD

Reddingsoperatie na aardbeving Turkije. Afbeelding: AP

Reddingswerkers in Turkije hebben een 35-jarige vrouw en haar babydochter levend uit een ingestort gebouw gehaald. De twee zaten 28 uur vast nadat het gebouw vrijdagavond instortte na een zware aardbeving in de plaats Elazig. Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar andere overlevenden.

Het dodental is opgelopen tot 31. Er zijn zeker 1600 mensen gewond geraakt volgens de rampenbestrijdingsdienst van Turkije. President Erdogan heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het rampgebied. De autoriteiten waarschuwen bewoners nog niet terug te keren naar hun huizen vanwege instortingsgevaar.

Lees ook: Dodental aardbeving Turkije loopt op

De aardbeving had een kracht van 6,8. Het epicentrum bevond zich in het district Sivrice in de provincie Elazig. Ook in naburige provincies en buurlanden Syrië en Georgië werd de beving gevoeld.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen