Na jaren strijden krijgt Delphine Boël gelijk: koning Albert (85) van België is haar biologische vader

Bron © AD

Afbeelding: AFP

Uit dna-onderzoek is inderdaad gebleken dat voormalig koning Albert II van België (85) de biologische vader is van Delphine Boël (51), de vrouw die al jaren strijdt om erkend te worden.

Dat laat de advocaat van de voormalig Belgische koning weten. Delphine Boël stapte in 2013 naar de familierechtbank om het wettelijke vaderschap van Jacques Boël te betwisten en, in een tweede fase, het vaderschap van Albert II te laten erkennen. Albert II, de vader van de huidige koning Filip, had zich altijd verzet tegen een dna-test.

In december vorig jaar bepaalde het hoogste rechtscollege in België dat de voormalige koning van België zijn dna moest afstaan om uitsluitsel te geven in de al jaren lopende zaak. Delphine Boël stelde dat zij het resultaat is van een geheime affaire die de vorst in de jaren zestig had met haar moeder, Sybille de Sélys Longchamps. Koning Albert ontkende altijd stellig dat Boël zijn biologische dochter is. Tot maandag.

‘Wonden te diep’

,,Zelfs al zijn er juridische argumenten en bezwaren die aantonen dat legaal vaderschap niet noodzakelijk een weerspiegeling is van biologisch vaderschap en dat de gevolgde procedure betwist kan worden, heeft koning Albert besloten om in eer en geweten een einde te maken aan deze pijnlijke procedure”, meldt advocaat Alain Berenboom namens de koning in Belgische media.

Boël liet eerder al in een interview met Die Welt weten niet op zoek te zijn naar een nieuwe vader. ,,De wonden zijn te diep. Ik wil gewoon een duidelijk wettelijk kader om mijn leven en dat van mijn gezin te beschermen.”

Door Maarten Veenendaal

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen