Feyenoord meldt Larsson ziek voor bekerduel tegen Fortuna

Sam Larsson in actie tegen Fortuna Sittard. Afbeelding: BSR Agency

Feyenoord speelt het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna, dinsdagavond (20.00 uur) in Sittard, zonder Sam Larsson. De Zweedse aanvaller is ziek gemeld bij de KNVB. Luis Sinisterra lijkt zijn meest logische vervanger.

Het duel in de achtste finales werd vorige week na 63 minuten gestaakt vanwege de dichte mist in Limburg. Volgens de regels van de voetbalbond moeten beide ploegen voor de resterende 27 minuten (en de eventuele verlenging) vanavond met dezelfde elf spelers aantreden die op dat moment op het veld stonden.

Voor spelers die intussen geblesseerd of ziek zijn, wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. In dat geval kan een sportarts die het de KNVB Sportmedisch Centrum is verbonden controleren of iemand echt niet in staat is om te spelen. Het ‘dossier Larsson’ ligt op dit moment in Zeist.

Invalbeurt

Larsson is op dit moment geen basisspeler bij Feyenoord. Na zijn goede invalbeurt tegen Heerenveen stond de Zweedse aanvaller vorige week echter wel aan de aftrap tegen Fortuna. Dit omdat Sinisterra toen niet fit genoeg was. Tegen Heracles maake de Colombiaan afgelopen zaterdag zijn rentree in de basis.

Ook op de bank is er een wijziging bij Feyenoord. Edgar Ié is hersteld van zijn hamstringblessure en gaat mee naar Sittard. Daarvoor hoeft de KNVB geen toestemming te geven. Beide ploegen mogen andere wisselspelers op het wedstrijdformulier zetten.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

‘Fortuna gaat Feyenoord uit de beker knikkeren’ | Voetbalpodcast #41. Video: De Limburger

Door Wietse Dijkstra

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen