Vier Limburgse bedrijven failliet, 62 man op straat

Autobedrijf Lennaerts in Venlo. Afbeelding: Google Street View

De rechtbank Limburg heeft dinsdag vier bedrijven failliet verklaard. Dat betekent dat 62 mensen hun baan verliezen.

Het gaat om autobedrijf Lennaerts in Roermond, Venlo en Beesel. Bij dit bedrijf, dealer van Fiat en Jeep, werkten 28 mensen. Lennaerts heeft het faillissement zelf aangevraagd. Het bedrijf werd in 1962 opgestart door de grootvader van de huidige eigenaren.

Lees ook: Autobedrijf Lennaerts in Beesel failliet; 28 mensen op straat

Ook de technische bedrijven Dassen Electrical BV en Dassen Industrial Projects BV uit Stein zijn failliet verklaard. Deze BV’s telden twintig medewerkers.

Het Venlose bedrijf Solarus Sunpower heeft het ook niet gered. De directeur sprak ruim twee jaar geleden nog de ambitie uit om op het gebied van zonne-energie in de wereldtop mee te willen spelen. De zelfontwikkelde zonnecollectoren zouden een ongekend hoog rendement opleveren.

Hij sprak over een omzetgroei naar enkele honderden miljoenen euro. In februari 2018 nam de Haagse zakenbank NIBC een belang in Solarus. Met deze financiële injectie zei het bedrijf klaar te zijn voor internationale groei. Zeven mensen verliezen hun baan.

Ook de vier bedrijven Parc Verhuur, Parc Hekwerken, Parc Rioleringstechniek en Parc XL, van één eigenaar, uit Reuver zijn failliet. Net als de webshop www.pvcwebshop.nl. Bij deze bedrijven waren negen mensen in dienst.

Door Monique Evers