RTL gaat tóch Temptation Island uitzenden

Chloë Vranken, een voormalig deelneemster aan Temptation Island.

Chloë Vranken, een voormalig deelneemster aan Temptation Island. © RTL5

Het nieuwe seizoen van Temptation Island, het programma dat RTL onlangs van de buis haalde, wordt toch uitgezonden.

Suzanne Borgdorff

Volgens zenderbaas Peter van der Vorst zijn de uitkomsten van een intern onderzoek positief genoeg om de show te laten terugkeren. Ook worden weer deelnemers gezocht voor een nieuwe versie op Videoland.

Warner Bros en RTL hebben de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met alle deelnemers van Temptation Island. ,,Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst’’, aldus Van der Vorst.

Grensoverschrijdend

Na seksueel grensoverschrijdend gedrag in het realityprogramma De Villa leek het alsof het nieuwe seizoen van Temptation in de koelkast gestopt zou worden. RTL liet weten het genre ‘guilty pleasure reality-tv’ on hold te zetten. Eind deze maand wordt gekeken naar de vervolgstappen die genomen zullen worden nadat RTL een onderzoek naar De Villa instelde. Van der Vorst: ,,Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.’’

Temptation Island is vanaf 26 februari te zien op RTL5. België besloot al eerder de afleveringen gewoon uit te zenden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws