Deze carnavalsevenementen wil je niet missen

Afbeelding: Arriva

Heel Limburg kleurt langzaam weer rood, geel en groen: het teken dat de provincie zich opmaakt voor de jaarlijkse ‘vastelaovend’. Niet te missen zijn de volgende evenementen, die een vaste plek op de carnavalsagenda hebben.

Auw Wieverbal in Valkenburg
Al 56 jaar is de officieuze aftrap van carnaval het Auw Wieverbal in het centrum van Valkenburg. Op het hoofdpodium aan het Walramplein treden op 20 februari tussen 19.00 uur en 01.00 uur tal van Limburgse topartiesten op, onder wie Frans Theunisz, Erwin, Wir sind Spitze en Anderkovver.

Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo
Niet meer weg te denken: de Boètegewoeëne Boètezitting, een gratis toegankelijk festival met 9 podia in de Venlose binnenstad op zaterdag 22 februari. Met maar liefst 139 artiesten, die het publiek vanaf 11.11 uur tot 17.00 uur in de juiste stemming brengen. Voor de ‘Zoepkoel’ op de Oude Markt heb je een polsbandje nodig. De andere podia zijn vrij toegankelijk, maar let op: vol is vol.  

Sjtasiefestasie in Roermond
Op zaterdag 22 februari barst het feest ook los bij de Sjtasiefestasie, op en rond het Stationsplein in Roermond. Vanaf 12.30 uur treden daar bekende carnavalsartiesten op, zoals Kartoesj en Hoondervel. Rasechte Roermondenaar Big Benny zal ongetwijfeld het hele plein in een mum van tijd op zijn kop zetten.

’t Kanón van ’t Balkon in Sittard
Wat verder naar het zuiden wordt de vastelaovend afgetrapt met ’t Kanón van ’t Balkon op de Markt in Sittard. Op 22 februari rond 16.15 uur begint het ‘kinderkanon’, waarna het feest tot ongeveer 0.30 uur doorgaat. Acte de présence geven onder meer het duo Spik en Span en de mannen van La Bamba.

Mooswief hijsen en optocht kijken in Maastricht
Natuurlijk mag Maastricht in dit lijstje niet ontbreken. In de provinciehoofdstad worden de drie carnavalsdagen officieel op zondag 23 februari om 12.11 uur ingeschoten door ’t Momuskanon, waarna stadsprins Luc II ’t Mooswief omhoog takelt. ’s Middags trekt de grote optocht door de binnenstad. De ‘boonte störrem’ loopt vanaf de Wycker Brugstraat via de Sint Servaasbrug, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt, Grote Gracht en Helmstraat naar het Vrijthof.

Borrelbus
Wil jij ook naar Maastricht met carnaval? Neem de Borrelbus van Arriva! Van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 februari rijden er zowel stads- als streekborrelbussen (richting Gulpen, Eijsden en Valkenburg). Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Arriva.nl/borrelbus. Hier kun je ook een voordelig passe-partout voor 4 dagen kopen. Op de dag zelf kun je het kaartje kopen bij de chauffeur van de Borrelbus of met je OV-chipkaart reizen.

Ook voor de andere evenementen is Arriva jouw BOB. Per bus of trein reis je makkelijk naar je bestemming.

Kijk voor alle informatie op limburg.oppadmetarriva.nl/vastelaovend.  

Door Arriva